Víkend v krasu s ZO 6-26 SHKB

Vše začalo před nějakou dobou, kdy mi napsal email David D (6-26), zda neuděláme společnou akci napříč našimi lokalitami. “Jižanský punk s Ochozáky” jak akci nazval v repru SHKB Dave L, jsme uskutečnili o víkendu 21.-22. června.

Víkendové dobrodružství začalo v sobotním dopoledni, kdy jsme na velké Klajdovce nabrali Dejva D a L, rychlé seznámení a už se jelo směr základna SHKB. Příchod na chatu byl v duchu budíčku již stávajícího osazenstva. Po chvíli se tedy z chaty vypotácel Kuča, Lukin a Adam. Za pár okamžiků již byl každý v overalu a vyrazilo se směr Novodvorský ponor. První do ponoru vlez Dejv D, následoval ho Pavel, já, Hela a Adam. Jeskyně byla až po Vánoční síňku bez větších obtíží. Sranda začala až v Chodbě vyvolených ”dlouhá úzká plazivka”, tam to šlo díky dobré instruktáži, jak na to. Díky suchu jsme se dostali až na konec, kde jeskyně pokračuje úzkou svažující se puklinou. Problém nastal cestou zpět, to se člověk v Chodbě vyvolených lepil tak, že bylo těžké hnout se kupředu. Všichni jsme to nakonec zvládli, i když každý pociťoval trochu více céóčka, než je zvyklý, především ze zadních partiích ponoru. Proto po výstupu na povrch byl každý rád, že se může zhluboka nadechnout.

Pobyt v ponoru zabral zhruba hodinku. Po návratu na základnu jsme dali svačinu (oběd) a vyrazili směr ZUB. Začátek byl v duchu transportu sedimentů z centrály na povrch. Po několika kolečkách hurá dolů. Prolezli jsme ZUB od severu k jihu. Když jsme se pokochali, bylo na čase přiložit ruku k dílu. Ovšem co nás překvapilo, bylo zvyšující se hladina céóčka. Po chvíli jsme to začali vzdávat jeden po druhém a radši vylezli ven. Někteří byli jen omámeni, zato někteří padli do céočkového deliria. Když byl ZUB zamknut, tak pořád bylo v plánu jít na další lokality, ovšem už nebyly síly. Tak jsme zbytek dne jen relaxovali.

Neděle byla v duchu návštěvy Ochozské. Prošli jsme Labyrint, Starou Ochozskou, Hlavní dómy, ukázali naši pracovní lokalitu ve Zkamenělé řece. V Tanečním sále nám kolegové z SHKB zazpívali nejdříve Průšu (Kuča, Dejv L), pak na odlehčení Housličky, u kterých si broukl skoro každý. Po kulturní vložce byla před nám jen Hadice a cesta zpátky na parkoviště v Hostěnicích.

Na parkovišti jsme na sebe hodili civil a rozjeli se každý svou cestou.

Doufejme, že se brzy potkáme a povede se zase tak skvělý víkend jako tento!

Dík za krásný víkend… Beda, Hela, Pavel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*