Nehoda v jeskyni

Ač trochu zavádějící nadpis za sebou skrývá pouze seminář uspořádaný pod vedením Speleologické záchranné služby ČSS, stanice Morava. V sobotu 23. 03. se setkáváme s členy SZS u nich na stanici, abychom společně probrali základy záchrany v jeskyni.

Přednáška na stanici SZS

V teple stanice si procházíme organizaci záchranných akcí, fungováním samotného IZS a SZS. Následně dochází na velmi zajímavé a poučné části! Řešíme především materiálové a technické vybavení do jeskyně. Všechny pak zaujal boj s tepelným komfortem, a to že alu-fólie není všespásná, ale pomůže! Od členů SZS dostáváme skvělé tipy na materiál, který by neměl chybět v žádné skupině ČSS. Po teoretické nalévárně vyrážíme do jeskyně Býčí skála na praktickou záchranu kolegy z jeskyně. Kompletní harmonogram přednášky a praktické záchrany popisují členové SZS na svém Facebooku. Doufejme, že získané zkušenosti nebudeme muset použít! Avšak už nyní měníme a doplňujeme speleovaky vybavením, abychom předešli problémům.

Závěrem všem doporučujeme, aby si touto zkušeností prošli, neboť jak zaznělo „jeskyňáře z jeskyně zachrání zas jedině jeskyňář“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*